Rijinstructeur, een dynamisch beroep

Een rijinstructeur is een mensen-mens. Iemand die motivatie vindt in het opleiden tot verantwoorde bestuurders en daar een dankbare bijdrage in wil leveren. De leerling ervaart zijn of haar rijinstructeur als een prettige leermeester. Eentje die zijn kennis op een leuke en professionele wijze weet over te dragen, aangepast aan het niveau en het karakter van de leerling. Elke leerling leert weer anders.

Als rijinstructeur weet je op de juiste wijze aan te passen aan de leerstijl die het beste bij de leerling past. Verkeersinzicht, vakkennis en de vaardigheid om kennis over te dragen maken een rijinstructeur tot een goede rijinstructeur. Plezier in auto rijden is een voorwaarde. Incasseringsvermogen ook. Immers zal op het ene moment een leerling die is gezakt moeten worden ondersteund en opnieuw moeten worden gemotiveerd, terwijl je een uur daarna weer les geeft aan een nieuwe leerling die zijn of haar eerste rijles neemt. Een goede rijinstructeur heeft een aantal eigenschappen.

Rijinstructeurs zijn aardige mensen. Geduldig, gedreven, correct en flexibel. Eerlijk in zijn of haar advies en met respect en aanpassingsvermogen naar de leerling. Enthousiasme werkt aanstekelijk en een open sfeer tot een ideale leeromgeving. Samen op weg naar een doel; het rijbewijs. Kortom; rijinstructeur zijn is een vak. Een prachtig beroep met veel genoegdoening!

Wie kan zich aansluiten bij LesGO?

Natuurlijk laten we alleen de beste rijinstructeurs toe tot het succesvolle LesGO-label.  Immers willen we de formule borgen in haar kwaliteit. Voel jij je aangesproken en denk je aan onderstaande voorwaarden te voldoen, dan ben je van harte welkom om te reageren!

  • Heb je een diploma op minimaal LBO niveau of een geschiktheidtest?
  • Ben je stressbestendig en loyaal?
  • Heb je een verantwoordelijkheidsgevoel en een flexibele werkhouding?
  • Spreekt een jonge doelgroep je aan om mee te werken?
  • Heb je goede motivatie en een rijbewijs categorie B?

 

Daarnaast is het goed om te weten dat leeftijd voor ons geen rol speelt in dit beroep.  Wel motivatie, kwaliteit en enthousiasme!

Denk je zelf in aanmerking te komen? Bel dan snel 085-401 71 99